Incentive reizen – motiveren en inspireren

Concert Andrea Bocelli in het Teatro del Silenzio 28 juli 2018

  • Andrea Bocelli Teatro del Silenzio 2018

Extra informatie Andrea Bocelli Concert Teatro del Silenzio 2018
VOOR RESERVERINGEN VAN ONZE BOCELLI ARRANGEMENTEN: KLIK HIER.
 
Het concert
Komende zomer, op zaterdag 28 juli 2018, geeft Andrea Bocelli wederom een uniek openlucht concert in zijn geboorte dorp, Lajatico. Temidden van de open velden van Lajatico wordt het Teatro del Silenzio opgebouwd op een hoger gelegen heuvel met uitzicht over het omliggende gebied. Het theater wordt opgebouwd ‘in the middle of nowhere’. De auto’s kunnen worden geparkeerd op de naastgelegen akkers, waarbij het verkeer overigens in de puntjes wordt geregeld. Je ziet Italiaanse dametjes ietwat ongemakkelijk op torenhoge hakken over het zandpad naar het openluchttheater lopen, want voor een dergelijk evenement gaan de Italianen natuurlijk in ‘Pompa Magna‘ (vol ornaat). Elk concert wordt opgeluisterd met een groot orkest, een
koor en diverse gastoptredens.
 
De setting
Het concert zal starten om 20:15. Als uiteindelijk iedereen zijn plaats heeft ingenomen, komt El Grande Maestro op. Het is ieder jaar weer een verrassing hoe hij zal opkomen. Hij is al eens een jaar opgekomen op een groot zwart paard, te voet aan de hand van schermers en wandelend aan de zijde van mooie dames. Wat men dit jaar in petto heeft, is nog een verrassing. Ook het decor wisselt ieder jaar. Het grote podium met de prachtige glooiende heuvels als achtergrond wordt altijd gedomineerd door een groot kunstwerk. Na het concert worden deze kunstwerken geplaatst op het terrein van het Teatro del Silenzio, zodat zo langzamerhand een prachtige beeldentuin ontstaat op het landgoed.
 
Ieder jaar zitten er diverse VIP’s aan de zijkanten op het podium. Enkele belangrijke geestelijken, mensen van de lokale overheid, hoge politiefunctionarissen in vol ornaat, maar ook Italiaanse filmsterren zoals Gina Lollobrigida én natuurlijk de moeder van Andrea Bocelli. Voor ‘La Mama’ moet dit concert ook een waar feest zijn. Want in de pauze verdringen vele gasten van het concert zich voor het podium om La Mama een hand te geven. Deze avond is de moeder van Andrea Bocelli ook even een wereldster!
 
Vanaf uw zitplaats, Area Prima Poltrona, heeft u uitstekend zicht op het podium, maar ook op de omliggende landerijen. Dit is werkelijk een prachtige omgeving. Het kan zo maar zijn dat u in de verte een boer zijn land ziet bewerken, terwijl in het Teatro de Maestro aan het zingen is. U zult overigens geen overlast ondervinden van omgevingsgeluiden, want de geluidsinstallatie die wordt gebruikt, is van uitstekende kwaliteit en door de vormgeving van de heuvels is de akoestiek perfect. Langzamerhand zal de schemering invallen en zal de lichtshow het podium overnemen. Ook hier wordt alles in de puntjes geregeld en zult u kunnen genieten van een prachtige professionele show. Voor de concertgasten die achter in het theater zitten, zijn er 2 grote schermen aan weerskanten van het podium geïnstalleerd, zodat ook zij alles op het podium goed kunnen volgen.
 
Dress Code
Er is geen dress code. De organisatie raadt u aan om comfortabele kleding te dragen en geen hoge hakken. Ook is het verstandig om warme kleding mee te nemen voor later op de avond. Op de heuvel kan het fris zijn aan het eind van de avond.
 
Faciliteiten
Voor aanvang van het concert en tijdens de pauze kunt u in beperkte mate een drankje of iets te eten kopen in de vorm van een sandwich o.i.d. bij diverse bars.
Er zijn een groot aantal mobiele toiletten aanwezig op het terrein.
 
Toegang kinderen
Kinderen tot 6 jaar, begeleid door een volwassene kunnen zonder kosten naar het concert mits het kind geen eigen stoel inneemt.
 
Routebeschrijving
Bijgaand treft u een routebeschrijving met plattegrond naar het Teatro del Silenzio. klik hier.